Anasayfa / Etiket Arşivi: konuşma

Etiket Arşivi: konuşma

Sınıfınız “Diyalog” İçin Güvenli Bir Alan mı?

Sınıfınız “Diyalog” İçin Güvenli Bir Alan mı?

Bir grup çalışmasını organize etmek için ders öncesi yapacağınız hazırlık, o dersi ezberden anlatmaktan daha fazla enerji gerektirir. Üstelik sınıfınız rutinlerin ve kuralların oturmadığı ya da zamanla dejenere olduğu bir sınıfsa harcamanız gereken enerji miktarı katlanarak artar. Bu nedenle ister diyalojik öğretim yöntemlerini ister farklı bir öğretim stratejisini sınıfınızda denemeye karar verdiğinizde üzerinde durmanız gereken ilk konu, sınıfınızın tüm çocuklar için güvenli olup olmadığıdır. Devamını Oku »

Neden Okulunuzda “Öğrenci Sesi” Daha Çok Duyulmalı?

Neden Okulunuzda “Öğrenci Sesi” Daha Çok Duyulmalı?

Bir önceki yazımda "konuşma yoluyla öğrenme" ve "konuşmayı öğrenme" kavramları üzerinde durmuştum. Şimdi bir terazi hayal edelim ve öğrenmek için konuşmayı terazinin sol kefesine koyalım, sağ kefede ise "sunum konuşması" yer alsın. "konuşma yoluyla öğrenme" okuldaki tüm öğretmenleri ilgilendirirken sunum konuşmasının geliştirilmesinden Türkçe ve yabancı dil öğretmenleri sorumludur diyebiliriz. Esas sorun da burada başlıyor. Diğer branş öğretmenlerinin bu sorumluktan haberi yok. Belki de var; ama herkes kendi dersinin kazanımlarını yetiştirmeye çalışmakla öylesine meşgul ki... Elbette bir başka handikap da bunu nasıl geliştirecekleri konusunda kendilerinin de eğitim almamış olması. Devamını Oku »

Konuşma Hakkında Konuşmak

Konuşma Hakkında Konuşmak

Diyelim ki, okulunuzda bu sene Oracy programını uygulamaya karar verdiniz ve programın başında öğrencilerle konuşmaya dair kuralları belirlemeniz gerekiyor. Ne yaparsınız? Öğrencilerle birlikte belirlerim, dediğinizi duyar gibiyim. Doğru cevap bu olmakla birlikte kural belirlemeden önce yapılacak ilk şey, öğrencilerin konuşmaya dair önyargılarını farkına varmalarını sağlamaktır. Çünkü her türlü ortamda davranışlarımızı yönlendiren görünmez kurallar vardır. Devamını Oku »

Scroll To Top